Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana je prva šolska ambulanta za male živali v Sloveniji. Od leta 2015 deluje pod okriljem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Namenjena je izobraževanju dijakov programa veterinarski tehnik na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli. V sodobno opremljeni ambulanti se dijaki učijo oskrbe hišnih ljubljenčkov na resničnih primerih in ne le z vajo na modelih – plišastih igračah. Ambulanta je namreč odprta tudi za javnost, kar dijakom omogoča kakovosten praktični pouk v realnih razmerah, v katerih bodo v prihodnje tudi delali. Zdravstveno stanje hišnih ljubljenčkov dijaki spremljajo pod mentorstvom doktorjev veterinarske medicine. Svetujejo tudi glede vzgoje, prehrane, nege in morebitnih vedenjskih težav živali. V naši ambulanti se zavedamo pomembnosti, pravilnega pristopa in rokovanja z živalmi, zato se vsakemu pacientu popolnoma posvetimo in omogočimo čim manj stresa med pregledom ter diagnostičnimi postopki, četudi to zahteva več časa.

Sem Žiga Oražem, veterinar v Šolski veterinarski ambulanti BIC Ljubljana in učitelj na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli. Tekom študija sem delal v ZOO Ljubljana ter v drugih evropskih živalskih vrtovih in zasebnih klinikah, hkrati pa pomagal tudi v Šolski veterinarski ambulanti, kjer sem zaposlen od leta 2019.  Veterinarsko poslanstvo in kolegialnost mi veliko pomenita, redno se udeležujem izobraževanj na področju malih in velikih živali. Organiziram in pridružujem se akcijam, s katerimi na domačem in tujem terenu oskrbujem in pomagam prostoživečim, zapuščenim in divjim živalim ter organizacijam z dobrimi nameni. V ta namen sem tudi član Zavoda SVSP. V prostem času me osrečujejo moje zverine, rastline ter bolj ali manj adrenalinske športne aktivnosti.

Sem Nuša Schumet, veterinarka in vodja Šolske veterinarske ambulante BIC Ljubljana. Že tekom študija sem redno pomagala v Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana, kjer sem se takoj po diplomi na Veterinarski fakulteti Ljubljana tudi zaposlila. Kasneje sem delala v zasebnih veterinarskih ambulantah, od leta 2015 dalje pa sem zaposlena v Šolski veterinarski ambulanti. Delo veterinarke me resnično veseli in osebni bogati, zato ga z veseljem opravljam ter se redno izobražujem na področju zdravljenja malih živali. Veliko časa namenjam pomoči in oskrbi zavrženim in zapuščenim živalim. V ta namen sem s kolegi ustanovila Zavod SVSP. V veliko veselje so mi tudi vsi moji domači ljubljenčki, sprostitev pa najdem v športnih aktivnostih.

Sem Urška Petek, veterinarka in učiteljica praktičnega pouka v Šolski veterinarski ambulanti BIC Ljubljana. Že tekom študija sem pričela s prostovoljnim delom v živalovarstvenih organizacijah ter v Šolski veterinarski ambulanti in se udeležila prakse na kliniki Veterinarske fakultete v Izraelu. Po končanem študiju, leta 2017, sem se zaposlila v Šolski veterinarski ambulanti BIC Ljubljana. V službi se dobro počutim, delo z veseljem opravljam ter se redno udeležujem strokovnih izpopolnjevanj na področju malih živali. Aktivno pomagam v dveh organizacijah, društvu HRTJI SVET Slovenije in Zavodu SVSP.  Prosti čas rada preživljam v naravi, v družbi prijateljev in psa.

Dostopnost