Dobrodošli na spletni strani Šolske veterinarske ambulante

Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana


Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana je prva šolska ambulantna za male živali v Sloveniji. Od leta 2015 deluje pod okriljem Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Namenjena je izobraževanju dijakov programa veterinarski tehnik na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli. V sodobno opremljeni ambulanti se dijaki učijo oskrbe hišnih ljubljenčkov na resničnih primerih in ne le z vajo na modelih – plišastih igračah. Ambulanta je namreč odprta tudi za javnost, kar dijakom omogoča kakovosten praktični pouk v realnih razmerah, v katerih bodo v prihodnje tudi delali. Zdravstveno stanje hišnih ljubljenčkov dijaki spremljajo pod mentorstvom doktorjev veterinarske medicine. Svetujejo tudi glede vzgoje, prehrane,

nege in morebitnih vedenjskih težav živali. V naši ambulanti se zavedamo pomembnosti

pravilnega pristopa in rokovanja z živalmi, zato se vsakemu pacientu popolnoma posvetimo in omogočimo čim manj stresa med pregledom ter diagnostičnimi postopki, četudi to zahteva več časa.

 

 

Šolska veterinarska ambulanta bo v četrtek, 21. 12. 2023 izjemoma odprta do 16. ure. V prazničnem času bo ambulanta odprta med delavniki od 8. do 17. ure.

Bic-ljveterinarska postaja d.o.o.

Dostopnost